De Verfwebshop

Interieurrestauraties
met oog voor het
kleinste detail

Interieurrestauraties van monumentale gebouwen

De afgelopen 50 jaar specialiseerden we ons in interieurrestauratie van monumentale gebouwen zoals kerken, basilieken, herenhuizen, historische salons en kapellen.
Tijdens de uitvoering staan wij garant voor de kwaliteit van de werken. Op de werf zelf staat Sander De Witte aan het roer om het intensieve project in goede banen te leiden.

Ontvang snel je offerte voor een interieurrestauratie

Restauratie, conservatie en reconstructie van historisch schilderwerk

De juiste werkwijze? Die brengen we in kaart door het interieur te bestuderen en eventueel een specifiek materiaal-technisch onderzoek uit te voeren. Het monument krijgt de restauratieschilderwerken die het nodig heeft. Reken op onze jarenlange vakkennis en ervaring in de beste technieken.

Decoratief schilderwerk

Behalve algemeen schilderwerk kan je ons ook vragen voor decoratief schilderwerk. Denk daarbij aan sjabloneren, kleven van bladgoud, marmer- en houtimitaties, verguld werk en boenen. Met deze technieken herstellen we de uitstraling van het monument of herenhuis weer in haar volle glorie!

Boenen van meubilair

Veelal brengen we -op vraag van de kerkfabriek- het interieur opnieuw tot leven door het boenen van het meubilair. Met zorg brengen we ambachtelijk boenwas aan op de meubels, communiebanken, biechtstoelen en altaren. Zo wordt het hout gevoed en krijgt het weer de magistrale uitstraling die het verdient.

Historisch pleisterwerk en stuc- en staffwerk

Ook voor historisch pleisterwerk -meestal op basis van kalkpleister- kan je bij ons aankloppen. Bovendien hebben we nog andere technieken onder de knie. Moluren trekken, moules afgieten, staff- en stucwerk: daar zijn we helemaal in thuis!

Restauratie van meubilair en muurschilderingen

Muurschilderijen en meubilair restaureren vraagt ook om een deskundige aanpak. Samen met professionele partners voeren wij deze specifieke restauraties uit. Dankzij ons netwerk verzamelen we voor een restauratieproject altijd de juiste experten.

Decennialange deskundigheid 

Specialist in interieurrestauraties word je niet zomaar. Zelfs met jarenlange ervaring op de teller investeren we nog steeds elke dag in ons vakmanschap. De werken voeren we perfect, snel en aan een correcte prijs uit.

Meer over ons

Plannen voor een
interieurrestauratie?

Dan is Schilderwerken De Witte de juiste partner! Contacteer ons vrijblijvend voor onze professionele expertise van jouw interieurrestauratie.

Vraag een offerte aan

© 2022 Schilderwerken De Witte BV - BTW BE 0428.644.582 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér